BAUMIT ProfiContact ragasztó

Értékelés 

Kiszerelés:

Papírzsák:        25 kg/zsák

Raklap:    54 zsák

 

Cementbázisú, emelt minőségű por alakú ragasztó 

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Leírás

Cementbázisú, emelt minőségű por alakú ragasztó Baumit Pro valamint egyéb polisztirol (EPS) és ásványi homlokzati lemezek ragasztásához és tapaszolásához valamint üvegszövet beágyazásához. Tapaszként is alkalmas betonfelületre.

 

Tárolás: Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható.

 

Minőség: Az ellenőrzés saját üzemi laboratóriumunkban és külsőellenőrzőintézetben történik.

 

Alapfelület: Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés!

 

Keverés: A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású keverővel kb. 5 percen át keverjük, hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Feldolgozási időkb. 1,5 óra. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

 

Baumit Homlokzati HőszigetelőRendszer készítése:

Ragasztás:

A falnak egyenletesnek kell lennie (± 5 mm/m). A nagyobb egyenetlenségeket külön munkafolyamatban egyengessük ki. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségeket ragasztótapasszal, a nagyobbat külön vakolatréteggel simítsuk el (pl. GV 35). Az anyagot a homlokzati szigetelőlapok hátoldalának szélein valamint néhány ponton hordjuk fel.

Ragasztási felület legalább 40 %. Egyenletes alapnál a teljes felületre is felhordható az anyag fogazott simítóval. Amennyiben szükséges dübelezni, úgy azt legalább 24 óra száradási idıután lehet végezni.

 

Beágyazás:

 

A síkban szorosan egymás mellé illesztett és lecsiszolt homlokzati szigetelőlapokra egy munkamenetben, megszakítás nélkül kell felvinni az üvegszövetet. Az alap egyenetlenségeit nem szabad üvegszövettel és vakolatréteggel kiigazítani! Semmi esetre sem szabad a homlokzati lemezek közötti fugákat ragasztótapasszal kitölteni! Ha az üvegszövetet két héten belül nem hordjuk fel, akkor a lapokat újra át kell csiszolni. Az ablaknyílások sarkai felett ferdén még egy kb. 25 cm széles és kb. 50 cm hosszú üvegszövet-csíkot ágyazzunk be, még mielőtt az egész felületet átkenjük. 10 mm-es fogazott simítóval húzzuk fel az anyagot az alapra. A friss ágyazatba helyezzük bele a függőleges lefutású Baumit Üvegszövetet úgy, hogy legalább 10 cm-es átfedés legyen a csíkok között, majd simítsuk a felületet, ha szükséges, kenjünk rá egy új réteg ragasztóhabarcsot. A szövetnek nem szabad kilátszania. A ragasztóhabarcs vastagsága legalább 2 mm kell hogy legyen.

 

Tapaszolás egyéb felületekre:

 

Tapaszolás festett felületekre: Az alap legyen egyenletes, száraz, sókivirágzástól mentes. A festés jól tapadjon az alaphoz, a laza részeket távolítsuk el, gondosan tisztítsuk le.

 

Tapaszolás vakolatra: Alaposan tisztítsuk meg a felületet, a repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagoljuk ki. Az alap legyen szilárd, száraz, kivirágzástól és leválasztóanyagtól mentes.

 

Tapaszolás betonra: Alaposan tisztítsuk meg a felületet.

 

Általános megjegyzések:

A felület, az anyag és a levegőhőmérséklete +5°C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ne adagoljunk a masszához fagyásgátló adalékszert. A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és természetesen portalanítani. A tapaszréteget a további munkálatok előtt legalább 7 napig hagyjuk száradni. Dupla üvegszövet rétegnél a második tapaszréteget legkorábban 1 nappal később lehet felvinni. Egyes dübelgyártók dübelkialakításánál a fejrészre a tapaszréteg felhordása előtt 12 órával egy kiegyenlítést kell végezni Baumit ProContacttal. Ha élvédőt használunk, az üvegszövetnek az élvédőket takarva 20 cm-re át kell fednie az éleket.

Termék részletei
Vélemények

Jelenleg nincs vásárlói vélemény.

Írja meg véleményét

BAUMIT ProfiContact ragasztó

BAUMIT ProfiContact ragasztó

Kiszerelés:

Papírzsák:        25 kg/zsák

Raklap:    54 zsák

 

Cementbázisú, emelt minőségű por alakú ragasztó 

Írja meg véleményét
16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

MUREXIN COLO AS 50

Ismertető(k): 0

ALGA és PENÉSZSTOP 0,5 l Felhasználásra kész speciális tisztítószer, penész, penészfoltok, gombásodás gyors megszüntetésére GYÁRTÓ Beépítési útmutató

Kövess minket Facebook-on